Seminariile geo-spatial.org: București 2023

OSS4gEO rezultate intermediare
10-27, 11:30–11:50 (Europe/Bucharest), Amfiteatrul Vâlsan

În 2017, prezentam o inițiativă in-house care să ofere puțină claritate ecosistemului soluțiilor geospațiale open source. 8 ani mai târziu, cu susținerea Agenției Spațiale Europene, am demarat OSS4gEO - un efort concentrat, parte a unei inițiative mai mari, de dezvoltare a unei platforme deschise, interactive și intuitive, care să ofere o vedere de ansamblu constant actualizată, cuprinzătoare a infrastructurii dinamice digitale open source pentru stocarea, procesarea și vizualizarea datelor geos

See also:

Codrina Ilie este absolventă a Facultății de Geografie, Universitatea București obținând in 2010 o diplomă de Master în Geomorfologie și cartografie cu elemente de cadastru. Ea lucrează ca specialist GIS/ RS în cadrul Terrasigna, utilizând soluții open source pentru dezvoltarea de servicii și produse specifice domeniului. Încă din anii studenții, Codrina s-a implicat activ în comunitatea de profil geo-spatial.org, la început că participant la seminariile organizate, ulterior ca prezentator și instructor. Ca utilizator și susținător al soluțiilor open source pentru domeniul geospațial, precum și al inițiativei de deschidere a datelor publice (dar nu numai), Codrina a contribuit la numeroase proiecte, precum: Global Open Data Index, School of Data, African Open Data Index, GEOIDEA (GEodata Openness Initative for Development and Economic Advancement in ROmania), politicalcolours.ro etc., colaborând cu diverse organizații naționale și internaționale, precum: The Sponge, Coaliția pentru Date Deschise, Open Knowledge International, Mozilla Knight Foundation etc. Codrina este vice-președintele asociației geo-spatial.org din 2015 și membru director în cadrul OSGeo (The Open Source Geospatial Foundation) din 2019.

Andreea Marin este absolventă a Facultății de Geografie, Universitatea din București, obținând în anul 2018 diploma de Doctor în Geografie. De peste 10 ani face parte din comunitatea OSGeo, în anul 2017 devenind membru al board-ului geo-spatial.org. Principalele teme ale sale sunt: Cartografie, Teledetecție și Geomorfologie fluvială.