Unnamed user
  • Deschidere oficială
Alexandru Munteanul

Alexandru Munteanu este doctorand și asistent universitar în cadrul Facultății de Matematică și Informatică al Universității de Vest din Timișoara. Domeniile lui de interes includ aplicarea tehnologiilor de deep learning, computer vision și a conceptelor din informatica teoretică pentru procesarea datelor geospațiale.

  • HARMONIA: Dezvoltarea unui sistem de sprijin pentru o reziliență sporită și zone urbane durabile pentru a face față schimbărilor climatice
Andi Lazăr

Andi este un tânăr pasionat care lucrează ca asistent de cercetare științifică la Agenția Spațială Română și este doctorand la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București. Are o experiență de mai bine de 8 ani în utilizarea programelor GIS open source fiind un activ promotor al acestora. Între domeniile sale de interes se enumeră: teledetecția, analiza spațială, cartografia, geomorfometria. Începând din anul 2019, Andi este membru al board-ului geo-spatial.org și charter member OSGeo, participând activ la toate seminariile geo-spatial.org începând din anul 2016.

  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială
Athina Trakas

As an Innovation Action and Partnerships Specialist at ECMWF (European Centre of Medium-Range Weather Forecasts) I am co-ordinating Code for Earth, an innovation action run by ECMWF.

I have always been interested in networking and connecting people. I am grateful that, with my work, I can exactly do this, and help foster a culture of continuous learning, mutual support, and shared success.

In the past I presented internationally on geo-information management topics, mainly in the areas of OGC processes, interoperability and standards.

With a diploma in Geography I started working in the field of GIS in 1998. In 2006, I joined OGC (Open Geospatial Consortium), and worked as OGC’s Director for Member Success and Development for Europe, Central Asia and Africa. In December 2022 I joined ECMWF.
Since 2006 I am a member of OSGeo.

  • Code for Earth – and what’s in for you
Cătălin Mirăuțe

https://ro.linkedin.com/in/catalinmiraute

  • Crop360, exemplu de aplicare SIG și Teledetecție în Agricultură
Codrina Maria Ilie
  • Inițiative de cuantificare a riscurilor determinate de schimbărilor climatice în sectorul comercial utilizând imagini satelitare
Cosmin Bonchis
  • HARMONIA: Dezvoltarea unui sistem de sprijin pentru o reziliență sporită și zone urbane durabile pentru a face față schimbărilor climatice
Dafina Jeaca

Founder and Operations Director of ogor.ro

  • Digital Agriculture Based on Satellite Data
Daniel Urdă

Având un master în Sisteme de Calcul Paralel și Distribuit de la Universitatea Politehnica din București și Universitatea VU din Amsterdam, Daniel este interesat să dezvolte aplicații software pentru analiza geografică, utilizând atât componente open source, cât și proprietare. Încă din 2012 împărtășește în mod regulat rezultatele sale la diverse evenimente naționale și internaționale ale FOSS4G. Membru al OSGeo începând cu 2016, în 2017 s-a alăturat și boardului filialei locale din România, geo-spatial.org. În prezent lucrează ca inginer software GIS la Essensys Software, România.

  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială
Dragos Ciortin

din măreția navigări pe net

  • De la fire, la mapiton
Florin Badita

Florin Bădiță, fondator al organizației "Corruption Kills" inclus în Forbes 30 sub 30 Europa, este un simbol al schimbării și inovației civice în România. În 2015, după incendiul tragic din clubul Colectiv, Florin a mobilizat peste 600.000 de oameni pentru a cere responsabilitate guvernamentală, contribuind la căderea unui guvern corupt.

Florin este și un antreprenor social de succes. A fondat "Scrape the World", o companie de data mining, și Mapbond.com, o platformă de conectare umană prin hărți interactive. De asemenea, a colaborat timp de cinci ani cu jurnaliști investigativi de la Casa Jurnalistului și Rise Project, și a dezvoltat metodologia ACTFOIA pentru detectarea corupției la nivel global.

Florin a fondat și pagina de Facebook OpenStreetMap România, precum și grupul de Facebook asociat, promovând cartografierea colaborativă și accesul liber la date geografice.

  • Me & ChatGPT - Cum am facut harta fountainmap.com
Florin Iosub

Absolvent al Facultății de Geografie de la Universitatea din București, specializat în Sisteme Informationale Geografice (GIS), și master la Facultatea de Științe Naturale, Universitatea Ecologică din București, specializat în Managementul Resurselor Naturale.
Peste 15 ani de experiență profesională în aplicarea/implementarea tehnologiei GIS în numeroase domenii (Mediu, Hidrologie, Situații de Urgență, Agricultură, Silvicultură, Petrol și Gaze, Energie Eoliană etc.), acumulată în urma implementării a peste 30 de proiecte la nivel internațional, național și local.
Specializat ca Arhitect și dezvoltator de Soluții GIS și sisteme informatice cu componentă geospațială.
Familiarizat cu cele mai bune practici și tehnologii GIS de ultimă generație în toate domeniile conexe (Teledetectie, UAV, modelare hidrologică etc.).
Membru al Consiliului Director/ Fondator al Asociației GEO-SPATIAL.ORG
Membru in cadrul OSGeo.
Organizator a numeroase evenimente naționale și internaționale în domeniul geospațial (FOSS4G).
GISP (Profesionist GIS - Institutul de Certificare GIS) din 2014.
In prezent este Team Leader in cadrul companiei Essensys Software.

  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială
Georgiana Anghelin

Georgiana este doctorand in cadrul Facultății de Geografie a Universității din București și cercetător în cadrul companiei TERRASIGNA.
Domenii de interes: oceanografie, teledetecție, cartografie, sisteme informaționale geografice.

  • Explorarea potențialului pentru irigații în România: indicatori și soluții bazate pe date EO
Marian Neagul

Marian Neagul este cercetător științific la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu din cadrul Universității de Vest din Timișoara precum și CTO al Y22 Laboratories. Marian Neagul a obținut diploma de Doctor în cadrul Departamentului de Informatică a UVT. Domeniile de interes ale lui Marian sunt sistemele distribuite, cloud computing și învățare automată. În ultimii ani Marian s-a ocupat de aplicarea tehnicilor de învățare automată în teledetecție precum și în folosirea sistemelor distribuite pentru probleme legate de procesarea datelor legate de Observarea Pământului.

  • HARMONIA: Dezvoltarea unui sistem de sprijin pentru o reziliență sporită și zone urbane durabile pentru a face față schimbărilor climatice
  • Explorarea Titiler și Titiler-Stac: Tehnologii Avansate pentru Managementul Datelor Geospațiale
Marius Budileanu

Marius este membru al geo-spatial.org din 2007, unde, din 2011, face parte din board-ul de administrație. Principalele sale teme de interes includ geomorfologia costieră, cartografia istorică, analiza GIS și teledetecția. De fapt, este o combinație foarte specială a acestor trei subiecte, deoarece, integrează cartografierea istorică și datele de teledetecție în GIS pentru o mai bună înțelegere a proceselor costiere în timp și spațiu. Marius este Asistent Universitar Doctor la Facultatea de Geografie și cercetător științific în cadrul Terrasigna.

  • geo-spatial.org - un punct de referință în comunitatea geospațială din România
  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială
Mihai Hruza

Mihai este un inginer geodez ce a descoperit relativ recent avantajele utilizarii software-ului open source in desfasurarea lucrarilor de inregistrare sistematica in sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor. A devenit rapid un promotor al utilizarii QGIS si PostgreSQL in randul colegilor sai.

  • QGIS și documente tehnice în cadastrul sistematic
Octavian Borcan

Sr. Data Acquisition & Community Lead at HERE Technologies, based in Bucharest, a digital mapping company setting a new course for location technology. He has a strong background in the GIS, IT&Retail field, working on multiple projects at regional and international level. Active on civic projects and interested in promoting GIS, open data sources, open software, technologies and always enjoying a hike into the mountains.

  • UniMap: O nouă eră a hărților pentru automobile
Parvu Iuliana

Am finalizat cursurile Facultății de Geodezie, din cadrul UTCB, în 2008. Lucrarea de licență am realizat-o la Universitatea Leibniz, Hanovra, Germania.
După primul meu an la Centrul Național de Cartografie, în 2009, m-am alăturat echipei de QC pentru proiectele GIS, cum ar fi TopRO5, baza de date topografică națională.
Ulterior, am trecut la Compartimentul Fotogrammetrie și am început să lucrez pentru proiectele naționale ale Centrul Național de Cartografie sau ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, dar și pentru proiecte executate de terți, ca expert QC.

Pentru proiectul național Generarea de true-ortofotoplan pentru toate orașele din România, am redactat specificațiile tehnice în vederea obținerii de true-ortofotoplanuri de înaltă rezoluție. Am făcut parte din echipa care a alcătuit specificațiile tehnice pentru proiectul LAKI III, care are ca obiectiv achiziția norilor de puncte și generarea modelelor digitale de teren și suprafață folosind seturi de date LiDAR de 5 puncte/m2.
În anul 2021 am finalizat studiile doctorale, unde am abordat tema Modelării 3D a clădirilor. Pentru doctoratul meu, am efectuat studii pentru generarea clădirilor 3D folosind un flux de lucru complet, începând cu norii de puncte ALS și terminând cu modele precise de clădiri 3D. Originalitatea studiului se referă la noua abordare propusă pentru etapa de selecție a vecinătății, prin identificarea unei vecinătăți optime pentru fiecare punct, astfel încât valoarea lui K (scara) să fie dinamică, adaptată proprietăților și densității locale a punctelor, acestea este foarte util pentru calcularea caracteristicilor proprii ale punctelor 3D și, prin urmare, pentru clasificare. A doua componentă a originalității este dată de clasificarea supravegheată a norilor de puncte folosind software-ul Weka, dezvoltat la Universitatea din Waikato, Noua Zeelandă, folosit doar în analiză în domeniul bancar, energie (studii de prognoză), diagnosticare, marketing și vânzări.
În anul 2022 am devenit Șeful Serviciului de Cartografie și Fotogrammetrie din cadrul CNC, coordonând o echipă formată din cca 20 membri.
În munca mea de cercetare, am testat diferite abordări pentru segmentarea semantică a norilor de puncte. În acest sens, am dezvoltat un nou flux de lucru folosind algoritmul de învățare profundă Kernel Point Convolution. Îmbunătățirea a fost utilizarea celor K vecini cei mai apropiați ai fiecărui punct, în locul sferei cu rază fixă. Această abordare gestionează mai bine densitățile variate, comune pentru seturile de date LiDAR. După o serie de teste și modificări ale scriptului, am obținut o acuratețe generală de 98%. În analizele effectuate, am studiat clasificarea imaginilor aeriene și a imaginilor satelitare într-un mediu urban, pentru a evalua potențialul fiecărui set de date și aplicabilitatea acestora.

  • Proiect national de generare de ortofotoplanuri pentru toate orasele din Romania
Tudor-Ioan Bărăscu

Tudor este dezvoltator GIS în cadrul QTIBIA Engineering și QCooperative și este pasionat de software Open Source (Linux, Python, PostgreSQL, QGIS). Face parte din echipa Geo-Spatial.org, OSGEO Charter Member, echipa QGIS: contribuitor, instructor certificat, dezvoltator. Susține în mod regulat cursuri și seminarii de GIS/QGIS/PostgreSQL și este expert în GIS aplicat companiilor de utilități și în domeniul urbanismului.

  • QGIS și documente tehnice în cadastrul sistematic
Vasile Crăciunescu

Vasile Crăciunescu este cercetător științific la Administrația Națională de Meteorologie, în cadrul laboratorului de Teledetecție și GIS. Absolvent al Facultății de Geografie - Universitatea din București, Vasile este în prezent responsabil de activitățile legate de cartografierea rapidă, folosind date satelitare, a zonelor afectate de dezastre, dezvoltarea de infrastructuri de date spațiale și webmapping desfășurate în cadrul Meteo România. A participat ca membru sau director de proiect în mai multe proiecte de cercetare finanțate prin programe naționale și europene. Începând cu anul 2011 este reprezentantul României în comitetul Copernicus User Forum (parte a Programul european de monitorizare a Pământului) și reprezentantul Meteo România la Open Geospatial Consortium, organizația internațională ce se ocupă de elaborarea de standarde în domeniul geospațial. Vasile este un promotor al programelor geospațiale libere/open source (FOSS4G) și își dedică mare parte din timpul liber pentru dezvoltarea geo-spatial.org, o inițiativă ce își propune facilitarea accesului la cunoștințe și date geospațiale în cadrul comunității de profil din România. În ultimii ani a fost implicat în organizarea mai multor conferințe naționale și internaționale ce au avut drept obiectiv promovarea programelor libere și accesului deschis la datele realizate de autoritățile și instituțiile administrației publice. Din august 2014 și până în octombrie 2018 a fost membru în board-ul director al Open Source Geospatial Foundation.

  • Ultimele trenduri, concepte și buzzword-uri din lumea geospațială