06-13, 11:30–11:50 (Europe/Bucharest), Amfiteatrul de Geografie - sala 43
RADAR-MAX, o aplicatie pentru comunitatea meteorologica din Romania, utilizand datele radar de la Administratia Nationala de Meteorologie, publicate sub licenta OpenData. Desi suntem inca la inceput de drum, aplicatia este deja utila celor care ies pe teren cand sunt fenomene meteorologice severe.
CC BY
Îmi dau acordul ca prezentarea mea să fie transmisă live pe canalul de Youtube al geo-spatial.org. – yesSunt absolvent al ciclului de licenta al Facultatii de Geografie, Universitatea de Vest din Timisoara, si programului de masterat "Sisteme Informationale Geografice" din cadrul aceleiasi facultati.
Am lucrat pe proiecte de cercetare vizand prognoza numerica a vremii, in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie in cadrul colectivului de Prognoza Lunara si Sezoniera, la Institutul National pentru Fizica Pamantului in calitate de informatician si in cadrul unei companii private, specializata pe GIS.
Incepand de anul trecut, am infiintat propria mea firma "METEO TECHNOLOGIES S.R.L", unde activez pe diverse proiecte de colaborare in ceea ce priveste sistemele informatice GIS si meteorologice si scopul meu este acela de a face datele si informatiile meteorologice, cat mai accesibile pentru toata lumea.
Activez si in sfera FOSS (free and open source software), in special in cadrul renumitelor "Seminarii Geo-Spatial", organizate anual la diverse facultati de geografie din tara de catre echipa geo-spatial (.) org, unde am avut prilejul de a sustine diverse prezentari si seminarii practice in ceea ce priveste prognoza meteorologica si datele meteorologice.
Una dintre pasiunile mele este surprinderea fenomenelor meteorologice severe, mai ales din drona (sunt membru fondator al fostei Asociatii pentru Monitorizarea de Fenomene Meteorologice Severe - RoMetEx) si am avut onoarea si placerea sa fiu "instruit" in ale meteorologiei fenomenelor meteorologice severe la micro si mezoscara, de catre oameni precum Bogdan Antonescu si Daniel Carbunaru, in cadrul ANM, prin anii 2000.
Totodata imi place sa ajut comunitatea de pasionati de meteorologie, si am realizat aplicatia pentru date radar opendata: https://radar.mttech.io , aflata in stadiu BETA.