Seminariile geo-spatial.org: Timișoara 2023

Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială v1
11-24, 09:40–10:00 (Europe/Bucharest), Amfiteatrul A13

Recensământul Populației și Locuințelor s-a desfășurat în România în anul 2022. Primele rezultate definitive ale recensământului au fost publicate în anul 2023 și constau în 104 seturi de date (15 noiembrie 2023). Deși la al patrulea exercițiu, din ultima perioadă (1992, 2002 și 2011), de asemenea anvergură, INS a publicat datele sub forma unor tabele nespațializate. Această prezentare reprezintă un prim pas în demersul autorilor de a spațializa datele RPL 2021 și de a pune la dispoziția publicului un prim set de date geospațiale.

See also: Prezentare (2.1 MB)

Marius este membru al geo-spatial.org din 2007, unde, din 2011, face parte din board-ul de administrație. Principalele sale teme de interes includ geomorfologia costieră, cartografia istorică, analiza GIS și teledetecția. De fapt, este o combinație foarte specială a acestor trei subiecte, deoarece, integrează cartografierea istorică și datele de teledetecție în GIS pentru o mai bună înțelegere a proceselor costiere în timp și spațiu. Marius este Asistent Universitar Doctor la Facultatea de Geografie și cercetător științific în cadrul Terrasigna.

Absolvent al Facultății de Geografie de la Universitatea din București, specializat în Sisteme Informationale Geografice (GIS), și master la Facultatea de Științe Naturale, Universitatea Ecologică din București, specializat în Managementul Resurselor Naturale.
Peste 15 ani de experiență profesională în aplicarea/implementarea tehnologiei GIS în numeroase domenii (Mediu, Hidrologie, Situații de Urgență, Agricultură, Silvicultură, Petrol și Gaze, Energie Eoliană etc.), acumulată în urma implementării a peste 30 de proiecte la nivel internațional, național și local.
Specializat ca Arhitect și dezvoltator de Soluții GIS și sisteme informatice cu componentă geospațială.
Familiarizat cu cele mai bune practici și tehnologii GIS de ultimă generație în toate domeniile conexe (Teledetectie, UAV, modelare hidrologică etc.).
Membru al Consiliului Director/ Fondator al Asociației GEO-SPATIAL.ORG
Membru in cadrul OSGeo.
Organizator a numeroase evenimente naționale și internaționale în domeniul geospațial (FOSS4G).
GISP (Profesionist GIS - Institutul de Certificare GIS) din 2014.
In prezent este Team Leader in cadrul companiei Essensys Software.

Având un master în Sisteme de Calcul Paralel și Distribuit de la Universitatea Politehnica din București și Universitatea VU din Amsterdam, Daniel este interesat să dezvolte aplicații software pentru analiza geografică, utilizând atât componente open source, cât și proprietare. Încă din 2012 împărtășește în mod regulat rezultatele sale la diverse evenimente naționale și internaționale ale FOSS4G. Membru al OSGeo începând cu 2016, în 2017 s-a alăturat și boardului filialei locale din România, geo-spatial.org. În prezent lucrează ca inginer software GIS la Essensys Software, România.

Andi este un tânăr pasionat care lucrează ca asistent de cercetare științifică la Agenția Spațială Română și este doctorand la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București. Are o experiență de mai bine de 8 ani în utilizarea programelor GIS open source fiind un activ promotor al acestora. Între domeniile sale de interes se enumeră: teledetecția, analiza spațială, cartografia, geomorfometria. Începând din anul 2019, Andi este membru al board-ului geo-spatial.org și charter member OSGeo, participând activ la toate seminariile geo-spatial.org începând din anul 2016.

This speaker also appears in: