Seminariile geo-spatial.org: Timișoara 2023

Admin

Everyone :D

  • Pauza de cafea
  • Pauză de cafea
  • Pauză de cafea.
  • Pauză de masă.
Andi Lazar

Andi este un tânăr pasionat care lucrează ca asistent de cercetare științifică la Agenția Spațială Română și este doctorand la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București. Are o experiență de mai bine de 8 ani în utilizarea programelor GIS open source fiind un activ promotor al acestora. Între domeniile sale de interes se enumeră: teledetecția, analiza spațială, cartografia, geomorfometria. Începând din anul 2019, Andi este membru al board-ului geo-spatial.org și charter member OSGeo, participând activ la toate seminariile geo-spatial.org începând din anul 2016.

  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială v1
  • Inteligența geospațială pentru asigurarea conformității cu legislația de mediu: Studii de caz realizate pe baza datelor satelitare Copernicus Sentinel
Andreea Marin

Andreea Marin este absolventă a Facultății de Geografie, Universitatea din București, obținând în anul 2018 diploma de Doctor în Geografie. De peste 10 ani face parte din comunitatea OSGeo, în anul 2017 devenind membru al board-ului geo-spatial.org. Principalele teme ale sale sunt: cartografie, teledetecție și geomorfologie fluvială.

  • geo-spatial.org - un punct de referință în comunitatea geospațială din România
Anisoara Irimescu

I have been working as a researcher at the National Meteorological Administration in Romania since 2001. From 2014 I became Head of the Remote Sensing and Satellite Meteorology Laboratory. My main research fields in recent years are remote sensing applications in meteorology, agro-meteorology, forest, water management and environment protection.

  • wetsnow.ro: Monitorizarea umidității stratului de zăpadă folosind date Sentinel-3
Bogdan Candrea

Bogdan Candrea, inginer silvic care își dedică preocuparea și pasiunile dezvoltării unor soluții inovatoare pentru o silvicultură sustenabilă, contribuind la transformarea managementului pădurilor din ceva subiectiv în ceva obiectiv.

  • LIDAR Lumberjack
Bogdan Olariu

Bogdan Olariu este în prezent asistent universitar doctor la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucureşti, unde are ca principală preocupare studiul impactului uman în ariile protejate din mediul montan, explorând diverse aplicaţii de GIS, teledetecţie şi cartografie. Totodată este cercetător - colaborator în cadrul Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" unde dezvoltă explorarea arheologică prin mijloace GIS.

  • Istorii rescrise de la fostul mal al Mării Negre – noi mărturii geo-spaţiale despre situl arheologic de epocă romană târzie de la Dunavăţu de Sus
Codrina Maria Ilie

Codrina Ilie este absolventă a Facultății de Geografie, Universitatea București obținând in 2010 o diplomă de Master în Geomorfologie și cartografie cu elemente de cadastru. Ea lucrează ca specialist GIS/ RS în cadrul Terrasigna, utilizând soluții open source pentru dezvoltarea de servicii și produse specifice domeniului. Încă din anii studenții, Codrina s-a implicat activ în comunitatea de profil geo-spatial.org, la început că participant la seminariile organizate, ulterior ca prezentator și instructor. Ca utilizator și susținător al soluțiilor open source pentru domeniul geospațial, precum și al inițiativei de deschidere a datelor publice (dar nu numai), Codrina a contribuit la numeroase proiecte, precum: Global Open Data Index, School of Data, African Open Data Index, GEOIDEA (GEodata Openness Initative for Development and Economic Advancement in ROmania), politicalcolours.ro etc., colaborând cu diverse organizații naționale și internaționale, precum: The Sponge, Coaliția pentru Date Deschise, Open Knowledge International, Mozilla Knight Foundation etc. Codrina este vice-președintele asociației geo-spatial.org din 2015 și membru director în cadrul OSGeo (The Open Source Geospatial Foundation) din 2019.

  • Harta ecosistemului FOSS4G - OSS4gEO
Cristina-Georgeta Alexandrescu

Arheolog la Institutul de Arheologie Vasile Pârvan București, responsabil stiintific al santierelor Troesmis (Turcoaia, TL) si Murighiol (TL). Specializare in arheologie clasica si arheologia provinciilor romane la universitatile din București, Bonn si Koeln. Pentru numeroase proiecte de cercetare utilizez materiale cartografice, fotografii aeriene si satelitare si instrumente GIS, fiind interesata de aplicatii eficiente si economice, utilizate pentru colectarea, gestionarea si analiza datelor in beneficiul cercetarilor arheologice interdisciplinare.

  • Istorii rescrise de la fostul mal al Mării Negre – noi mărturii geo-spaţiale despre situl arheologic de epocă romană târzie de la Dunavăţu de Sus
Daniel Urdă

Având un master în Sisteme de Calcul Paralel și Distribuit de la Universitatea Politehnica din București și Universitatea VU din Amsterdam, Daniel este interesat să dezvolte aplicații software pentru analiza geografică, utilizând atât componente open source, cât și proprietare. Încă din 2012 împărtășește în mod regulat rezultatele sale la diverse evenimente naționale și internaționale ale FOSS4G. Membru al OSGeo începând cu 2016, în 2017 s-a alăturat și boardului filialei locale din România, geo-spatial.org. În prezent lucrează ca inginer software GIS la Essensys Software, România.

  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială v1
Flavius Sirbu

Cercetător științific (CS III) în cadrul Institutului de Studii Avansate de Mediu (ICAM) al Universității de Vest din Timișoara.

  • Exercițiu privind inventarierea ghețarilor de pietre
Florin Badita

Map Analyst and Data analyst, GIS, and community developer at OpenStreetMap Romania.
Worked as a consultant with the World Bank on two projects including urban slum mapping and mapping 200,000 buildings in Congo's Kasai Health Region.

  • How to get data from OpenStreetMap using ChatGPT
Florin Iosub

Absolvent al Facultății de Geografie de la Universitatea din București, specializat în Sisteme Informationale Geografice (GIS), și master la Facultatea de Științe Naturale, Universitatea Ecologică din București, specializat în Managementul Resurselor Naturale.
Peste 15 ani de experiență profesională în aplicarea/implementarea tehnologiei GIS în numeroase domenii (Mediu, Hidrologie, Situații de Urgență, Agricultură, Silvicultură, Petrol și Gaze, Energie Eoliană etc.), acumulată în urma implementării a peste 30 de proiecte la nivel internațional, național și local.
Specializat ca Arhitect și dezvoltator de Soluții GIS și sisteme informatice cu componentă geospațială.
Familiarizat cu cele mai bune practici și tehnologii GIS de ultimă generație în toate domeniile conexe (Teledetectie, UAV, modelare hidrologică etc.).
Membru al Consiliului Director/ Fondator al Asociației GEO-SPATIAL.ORG
Membru in cadrul OSGeo.
Organizator a numeroase evenimente naționale și internaționale în domeniul geospațial (FOSS4G).
GISP (Profesionist GIS - Institutul de Certificare GIS) din 2014.
In prezent este Team Leader in cadrul companiei Essensys Software.

  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială v1
Florina Ardelean
  • Bun venit din partea UVT
Ioan Sebastian Jucu
  • Bun venit din partea UVT
Ion Nedelcu
  • Despre EOCube.ro și ultimele tehnologii Cloud Native Geo-Spatial
  • EOCube.ro Hands-on
Ionut Serban

Ionuț Șerban este student doctorand al Facultății de Geografie, Universitatea din București și cercetător în departamentul de GIS și teledetecție al companiei TERRASIGNA. Domenii de interes: teledetecție, GIS și aplicații ale acestora pentru monitorizarea zonelor costiere. Ionuț poate fi contactat șa adresa serbanioandaniel@gmail.com

  • Claritatea unei mări negre.
Lucian Parvulescu

My area of interest is the crayfish. In my research I try to contribute, as much as I possibly can, to the in-depth knowledge of crayfish in Europe (and more).

  • QGIS și racologie = World Of Crayfish
Marian Neagul

Marian Neagul este cercetător post-doctoral la Universitatea de Vest din Timișoara și Institutul e-Austria Timișoara. Marian Neagul a obținut diploma de Doctor în cadrul Departamentului de Informatică a UVT și este Lector universitar în cadrul UVT. Domeniile de interes ale lui Marian sunt sistemele distribuite, cloud computing și învățare automată. În ultimii ani Marian s-a ocupat de aplicarea tehnicilor de învățare automată în teledetecție precum și în folosirea sistemelor distribuite pentru probleme legate de procesarea datelor legate de Observarea Pământului.

  • Introducere în STAC
  • Despre EOCube.ro și ultimele tehnologii Cloud Native Geo-Spatial
  • EOCube.ro Hands-on
Marius Budileanu

Marius este membru al geo-spatial.org din 2007, unde, din 2011, face parte din board-ul de administrație. Principalele sale teme de interes includ geomorfologia costieră, cartografia istorică, analiza GIS și teledetecția. De fapt, este o combinație foarte specială a acestor trei subiecte, deoarece, integrează cartografierea istorică și datele de teledetecție în GIS pentru o mai bună înțelegere a proceselor costiere în timp și spațiu. Marius este Asistent Universitar Doctor la Facultatea de Geografie și cercetător științific în cadrul Terrasigna.

  • Recensământul Populației și Locuințelor - o abordare geospațială v1
Mihai Daniel Niță

Profesor universitar
Departamentul de Exploatări forestiere, amenajarea pădurilor și măsurători terestre
Facultatea de Silvicultură și Exploatări forestiere.
Interese de cercetare: Modelare geo-spațială, Teledetecție, GIS, Amenajarea bazinelor hidrografice

  • LIDAR Lumberjack
Mihai Hruza

Mihai este un inginer geodez ce a descoperit relativ recent avantajele utilizarii software-ului open source in desfasurarea lucrarilor de inregistrare sistematica in sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor. A devenit rapid un promotor al utilizarii QGIS si PostgreSQL in randul colegilor sai.

  • CGXML-uri și QGIS
Mihnea Tanasescu

Mihnea Tănăsescu is Research Professor of the Fund for Scientific Research (F.R.S.–FNRS), in the School of Human and Social Sciences, department of Sociology and Anthropology, University of Mons, Belgium. He has been visiting fellow of the New School for Social Research, USA, and the University of Auckland, Aotearoa New Zealand. His work spans many topics, including the legal and political representation of nature, the politics of nature conservation, the history of cartography, and the politics of plant pathology. He holds degrees in Human Ecology (BA, College of the Atlantic, USA), Philosophy (MA, New School for Social Research, USA), and Political Science (PhD, Vrije Universiteit Brussel, Belgium). His latest books are Ecocene Politics and Understanding the Rights of Nature: A Critical Introduction.

  • Stuful din Delta Dunării și faurirea Omului Nou
Sorin Constantin

Sorin este cercetător științific. Domeniile sale de interes includ oceanografia satelitară și utilizarea datelor de Observare a Pământului pentru analize ale zonelor costiere, cu precădere cele referitoare la proprietățile optice ale corpurilor de apă.

  • Claritatea unei mări negre.
  • Introducere în procesarea datelor geospațiale folosind R
Stefan Constantinescu

Stefan Constantinescu este în prezent afiliat Departamentului de Meteorologie și Hidrologie de la Universitatea din București, unde efectuează cercetări în domeniile Geomorfologiei Litorale și Cartografiei Istorice. Cea mai recentă publicație a sa: Misunderstandings and mastery: cartography of the Lower Danube during the Enlightenment era (1768–1774) (GeoJournal, Springer)

  • Stuful din Delta Dunării și faurirea Omului Nou
Toma Liviu Iulian
  • Istorii rescrise de la fostul mal al Mării Negre – noi mărturii geo-spaţiale despre situl arheologic de epocă romană târzie de la Dunavăţu de Sus
Tõnis Kärdi

Tõnis is a freelance GIS/IT consultant from Tartu, Estonia. Integrating spatial data and spatial data usage into existing and newborn information systems alike is his main focal point of work. And of course, advocating for the adoption of FOSS for the purpose along the way. He is an OSGeo Charter Member since 2017.

  • The STs of PostGIS
Tudor-Ioan Bărăscu

Tudor este dezvoltator GIS în cadrul QTIBIA Engineering și QCooperative și este pasionat de software Open Source (Linux, Python, PostgreSQL, QGIS). Face parte din echipa Geo-Spatial.org, OSGEO Charter Member, echipa QGIS: contribuitor, instructor certificat, dezvoltator. Susține în mod regulat cursuri și seminarii de GIS/QGIS/PostgreSQL și este expert în GIS aplicat companiilor de utilități și în domeniul urbanismului.

  • Cursuri de QGIS - Cum, de ce, cine?
  • CGXML-uri și QGIS
  • QGIS și racologie = World Of Crayfish
  • Publicarea Datelor GIS în WEB prin platforma QGIS
Vasile Crăciunescu

Vasile Crăciunescu este cercetător științific la Administrația Națională de Meteorologie, în cadrul laboratorului de Teledetecție și GIS. Absolvent al Facultății de Geografie - Universitatea din București, Vasile este în prezent responsabil de activitățile legate de cartografierea rapidă, folosind date satelitare, a zonelor afectate de dezastre, dezvoltarea de infrastructuri de date spațiale și webmapping desfășurate în cadrul Meteo România. A participat ca membru sau director de proiect în mai multe proiecte de cercetare finanțate prin programe naționale și europene. Începând cu anul 2011 este reprezentantul României în comitetul Copernicus User Forum (parte a Programul european de monitorizare a Pământului) și reprezentantul Meteo România la Open Geospatial Consortium, organizația internațională ce se ocupă de elaborarea de standarde în domeniul geospațial. Vasile este un promotor al programelor geospațiale libere/open source (FOSS4G) și își dedică mare parte din timpul liber pentru dezvoltarea geo-spatial.org, o inițiativă ce își propune facilitarea accesului la cunoștințe și date geospațiale în cadrul comunității de profil din România. În ultimii ani a fost implicat în organizarea mai multor conferințe naționale și internaționale ce au avut drept obiectiv promovarea programelor libere și accesului deschis la datele realizate de autoritățile și instituțiile administrației publice. Din august 2014 și până în octombrie 2018 a fost membru în board-ul director al Open Source Geospatial Foundation

  • wetsnow.ro: Monitorizarea umidității stratului de zăpadă folosind date Sentinel-3